Wilt u onze nieuwsbrief per mail ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@valleiconcerten.nl 

NIEUWSBRIEF augustus 2021

 

We gaan van start!

Ons eerste concert na de lockdown gaat door: 14 oktober komt Combattimento met een hartverwarmend barokprogramma naar de Dorpskerk!

Voor het eerst na februari 2020 kunnen we weer genieten van prachtige muziek in onze sfeervolle kerk in Leusden-Zuid.

Uiteraard is altijd, en ook nu, een slag om de arm nodig: de situatie kan zodanig verslechteren dat er nieuwe maatregelen komen die de organisatie van een concert wederom onmogelijk maken. Maar daar gaan we niet van uit: we zijn optimistisch én we hunkeren naar mooie livemuziek. En we merken dat velen deze wens met ons delen.

 

Een of twee concerten

Wie de persconferenties van het kabinet volgt, weet dat op 17 september de premier duidelijk zal maken welke maatregelen verdwijnen en welke niet. Pas dan weten we hoeveel bezoekers we in de kerk kunnen ontvangen. Als de anderhalvemetermaatregel van kracht blijft zullen dat er 80 zijn. In dat geval organiseren wij twee kortere concerten op dezelfde avond. Daarmee kunnen dus maximaal 160 bezoekers het concert bijwonen. Als deze maatregel verdwijnt kunnen we meer bezoekers ontvangen en is er één concert. Hoe het ook zij: een volle kerk met 320 mensen, zoals we dat vóór corona gewend waren, zien we nog niet voor ons; dat is in deze tijd nog niet realistisch.

In de dagen na de persconferentie ontvangt u een volgende Nieuwsbrief waarin precies staat wat we gaan doen en hoe u kaarten kunt bestellen.

 

Controle

Als u goed naar premier Rutte heeft geluisterd dan weet u dat de mogelijkheid bestaat dat het kabinet op 17 september besluit dat bij concerten controle op vaccinatie, een negatieve testuitslag of een bewijs van herstel van corona vereist wordt. Als dat inderdaad besloten wordt dan zullen ook wij deze toegangscontrole moeten uitvoeren. Het is goed om daar nu reeds rekening mee te houden.

 

Wat speelt Combattimento

Combattimento komt, onder de titel Frizzante! met een wervelend programma van bruisende Italiaanse barokmuziek. Dit gaat van het celloconcert RV 416 van Vivaldi tot Biber, Scarlatti (Domenico), Caldaro, Sammartini en minder bekende componisten als Galuppi en Dall’Abaco.

 

Seizoensbrochure

U bent van ons gewend dat we bij het begin van het seizoen een brochure met het programma van het hele seizoen en informatie over ieder concert uitbrengen. Vanwege alle onzekerheden hebben we voor dit seizoen geen uitgebreide brochure gemaakt maar een korte folder met het programma, informatie over het bestellen van kaarten en onze sponsoren. Ook heeft u in de vorige twee Nieuwsbrieven het programma al kunnen lezen.

Deze folder vindt u tijdens het concert van 14 oktober in de zaal en u kunt hem aanvragen via info@valleiconcerten.nl. (vermeld uw postadres!). Uiteraard vindt u ook alle informatie op de website: www.valleiconcerten.nl.

 

Fuse op 4 november

Wij meldden u al eerder dat we in het kader van een gemeentelijk initiatief voor een extra concert Fuse in Leusden ontvangen. Dit concert wordt gegeven in de Koningshof aan de Hamersveldseweg. De kaartverkoop van dit concert start op 20 september. In een volgende Nieuwsbrief kunnen we meer duidelijkheid bieden over dit concert (hoeveelheid beschikbare kaarten, 1,5-metercondities of niet). Zoals we eerder schreven: deze Nieuwsbrief ontvangt u na de volgende persconferentie van het kabinet.

 

Graag zien wij u 14 oktober in de Dorpskerk.

Het bestuur